TEDAVİNİN BAŞARILI OLMASI İÇİN BEN NE YAPABİLİRİM?


Tedavinin başarıyla sonuçlanmasına ben nasıl katkıda bulunabilirim?

Tedavinin başarısını destekleyecek tedbirler, sağlıklı beslenme, spor , bol hareket, kompresyon
çoraplarını düzenli bir şekilde giyinmek ve aşırı kilodan kaçınmaktır.
Spor olarak yürümek, jimnastik, bisiklet sürmek ve yüzmek gibi dengeli-ritmik faaliyetler önerilmektedir.
Özellikle son olarak belirtilen uygundur, çünkü suyun soğukluğu ödem eğilimini azaltır, aynı zamanda deriye masaj yapılır ve ortostatik, yani ayakta durma sonucu yüklenme, olmamaktadır. Ayrıca da çok sayıda kalori harcanmaktadır.
Örneğin takım sporunda veya teniste olan ani ve kendince yönlendirilemeyen, koşmaya başlama ve durma hareketleri az yapılmalıdır. Genelde sporu, kompresyon çorapları ile yapmak faydalıdır. Hareket halinde kompresyon, tıkanıklık çözme etkisini en iyi şekilde gösterebilmektedir.
Çoğu zaman ısı ödemleri kötüleştirir. Fazlasıyla güneşlenmek, solaryumlar, sauna ve basık sıcak ülkelerde bulunmak bu nedenle uygun değildir.
Lipödem ömür boyu kalıcı rahatsızlık olduğundan, sizin tutarlı katkınız terapi planının en önemli parçasıdır.Her şeyden önce ödem tedbiri olarak kompresyon çoraplarının her gün kullanılması, düzenli olarak fizyoterapistinde “sonradan akan” ödemlerinin düzenli olarak tedavi edilmesi ve tekrar tekrar bulgu kontrolü için doktorunuza görünmeniz önemlidir.

#lipedema #lipödem #lenfödem#kronikvenözyetmezlik #diyet #spor#lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj#kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem#detoks #sağlıklıbeslenme #motivation#egzersiz #sağlıklıyaşam #beslenme#diyetvespor
#lipödemladys #kilo #sağlık #liposuction#selülit #vaserliposuction #estetikcerrah#pilates #morarma #dermatolog#diyetisyen #kalpdamarcerrah