BİZİ KRONİK VE OTOİMMÜN HASTALIKLARDAN KORUYAN KAHVALTI


BİZİ KRONİK VE OTOİMMÜN HASTALIKLARDAN KORUYAN KAHVALTI 

Biz ekmeksiz (Siyez, tam buğday, ekşi mayalı vb dahil) glütensiz besleniyoruz. Her gün ilaç gibi kusursuz zeytinyağı içerek güne başlıyoruz.. Biz eskiden bir kaşık bile zeytinyağı içemezdik. Zeytinyağı içince midemiz bulanırdı. Bunun nedenini ilk kez bundan 4 yıl önce katıldığımız zeytinyağı duyusal tadım eğitiminde anladık. Çünkü biz 59 yaşına kadar hep “kusurlu” zeytinyağı içmişiz. Ne zaman ki kusursuz zeytinyağının tadını aldık o gün bugündür de her sabah meyvemsi tada sahip kusursuz zeytinyağı içiyoruz. 
Biz eşimle 45 yıllık arkadaş 41 yıllık da evliyiz. Her sabah kahvaltıda fotoğraftaki gibi likör kadehleri içine koyduğumuz zeytinyağını (~20 ml) birbirimizin gözünün içine bakarak “sağlığına” diyor ve kadehlerimizi tokuşturarak içiyoruz. Uzun yıllar bu ritüelimizi devam ettirebilmeyi diliyoruz. 
Maalesef Türkiye’de kusursuz zeytinyağı üretebilen tesis sayısı çok çok az. Zeytinyağının üretildiği tesisin butik olması ve dışarıya sıkım yapmaması gerekiyor. Dip zeytinlerinin makineye girmemesi lazım. Tabii ki kusurlu zeytinyağının en kötüsü bile diğer yağlardan çok daha iyidir. 
Bu kahvaltılıyı saat 9:30 gibi yaptık. 8 saat hiçbir şey yemeyip saat 17:30 gibi yemeğimizi yiyeceğiz. Bu sürede su, şekersiz çay, kahve vb içiyoruz. 
Bu sabah kahvaltıda neler yedik: ▪️ Kusursuz zeytinyağı (20 ml),
▪️ 0mlet (2 yumurtalı biberli, zeytinyağlı) (yumurtalar serbest dolaşan, yapay yem yemeyen tavuklardan),
▪️ Zeytin (5-6 adet),
▪️ Peynir (Gömeç yöresinin sepet peyniri),
▪️ Domates, salatalık, biber,
▪️ Hünnap (bahçemizden). Bu kahvaltıda bir dilim tam buğday ekmeği yemiş olsaydık 3-4 saat sonra acıkır, pek çok hastalığa da davetiye çıkarmış olurduk. 
Her zaman söylediğimiz gibi; "Beslenme yanlışsa ilacın yararı yok, beslenme doğruysa ilaca gerek yok!" Nurçin & Okan Çağlar 
Sağlıklı Yaşıyoruz®
#lipödem #lipedema #beslenme#sağlıklıyaşam #doğal #kronikyağlanma#selülit #kalpdamar #dolaşım#kronikvenözyetmezlik#ağrılıyağlanmasendromu