GENETİK PİYANGODAN BAHTIMIZA ÇIKAN KADERİMİZDİR


Ne yapabilirsin?
Kendi Kendini Savun ve Kendi Kendini İyileştir!..
Manuel Lenfatik Drenaj Terapisti bulun.
FLAT örme kompresyon giysileri giyin.
Vücudunuzu hareket ettirin - Egzersiz, kan ve lenfatik akışı iyileştirmeye yardımcı olur ve aynı zamanda stressiz bir beden sağlamanıza yardımcı olan fitness yollarını teşvik eder. su egzersizi lenfatikler için harika ve kolay.
Diyetler, Lipödem için doğru ve sağlıklı beslenme çok önemlidir. Lipedema semptom yönetimi için ketojenik bir yeme yolunu takip ederek başarı konusunda araştırmalar artmaktadır., Herhangi bir diyet değişikliğine başlamadan önce doktora danışın.
Kendinizi yıllar yılı sürekli diyet treninde bulacaksınız.
Lipödem, daha büyük kalçalar, bacaklar ve sıklıkla vücudun geri kalanına göre bazen kolların da büyüklüğü şeklinde ortaya çıkar. El ve ayaklar etkilenmez.
Lipödem yağ bölgeleri kolayca morarır ve ağrılıdır ya da dokununca acır.Bacaklarınızda, elinize bezelye gibi taneler gelir.
Lipedema yağı, diyet ve egzersize yanıt vermez (bariatrik cerrahi girişimler de dahil olmak üzere kilo kaybında başarılı olan kadınlar, lipödem yağları olan bölgelerde orantılı kilo kaybı yaşamazlar.)
Kilo verememe, yeme bozuklukları (bulimia, anoreksi, vb.), Yürüme bozuklukları, osteoartrit, erken diz replasmanları, sırt ağrısı, hareket kaybı, obezite (obezite ile ilişkili hastalık) depresyonu gibi komorbiditelere yol açar. Daha sonraki aşamalarda, ikincil lenfödem tedavi edilmemiş primer Lipödeme bağlı olarak gelişir. Bu olduğunda, "lipo-lenfödem" olarak adlandırılır.Ve bunun tedavisi çok daha zordur.
Lipödem ile ilgili en kötü şeylerden biri, etrafınızdaki hiç kimsenin ona sahip olmadığıdır. Yani bu konuda kimseyle konuşamazsın.Derdini anlatamazsın.Yaşadığın acıları,tarifsiz duygu dalgalanmalarını bilebilmelerine imkan yoktur. Bu yüzden internet ve teknoloji çok harika.Bu sayede hem ruhuma, hem de bedenime şifa olabilecek önerileri olabilen bir çok lipödemli kadın tanıdım.
Bazen bir lipödem hastası olarak, tek kişi sizsiniz gibi hissedersiniz, dünyada yalnızsınızdır ve kocaman,aşırı yağlı,deforme ve şekil bozukluğu olan bacaklarınız vardır. Genetik piyangodan bahtımıza çıkan, kaderimizdir.