KRONİK VENÖZ YETMEZLİK

Kronik Venöz Yetmezlik
Aynı hastalığı tarif etmektedir, şikayetlerin uzun süredir olması “kronik yani müzmin” eklentisini getirir. Aynı şekilde toplar damarların görevini yeterince düzgün yapamaması durumunun uzun süredir devam etmesidir.Tedavisinde ve klinik seçiminde dikkat edilmesi gereken husus kliniğin bu konuda yeterli teknolojiye sahip olması ve doktorlarının da kronik yetmezlik konusunda tecrübeli olmalıdır.
Riskleri
Aslında ciddi bir riski yoktur yaygın olarak bilinen varise bağlı riskler olur, tedavi edildiğinde riskler ortadan kalkmış olur. Tedaviye başlamanın gecikmesi halinde yaralar çıkması gibi sorunlar eklenir en önemli riski yara açılmasıdır. Bu tür ülserler uzun yıllar boyunca kapanamıyordu, son yıllarda geliştirilen PRP ile daha kolay tedavisi yapılabilir. Varisten olan yarada PRP uygulamaları en yaygın şekilde Idea Kliniklerde uygulanmaktadır. Türkiye’de 6 şube ile hizmet vermektedir.
Venöz Yetmezliği Olanlar
Dikkat! Yukarıda sayılan sebeplerden de anlaşılacağı üzere bir gurubu da derindeki toplar damarlarda tıkanma olduğu bilinmektedir. Bazı internet sitelerinde bu tıkalı damaların açılabileceğini görebilirsiniz. Bu bilimsellikten uzak bir düşüncedir ve dünyada asla yapılmayan bir uygulamadır. Derin toplar damardaki tıkanıklıklar geçmişte açılmıştır ancak hepsinin saatler içinde yeniden tıkandığı görüldüğü için böyle bir giriim tamamen terk edilmiştir. Öneri gelmesi halinde mutlaka fleboloji konusunda birikimli birden fazla uzmanın görüşünü aldıktan sonra karar vermelsiniz. Yoksa büyük paralar harcayıp, onca acı çektikten sonraki saatlerde “biz açtık ama yeniden tıkanmış” gibi son derece üzücü bir cümle ile karşılaşabilirsiniz.
İkinci dikkat etmeniz gereken durum ise derin venlerde tıkanma varsa veya bu konuda şüphe varsa (doppler bazen net sonuç veremez ama şüphe duymamızı sağlar) kesinlikle var olan varislerinizi hiçbir şekilde tedavi ettirmemelisiniz yine bacağınıza mal olabilecek pişmanlık yaşayabilirsiniz. Böyle bir hata yaşamamak için yine aynı şekilde işi varis tedavisi olan flebolog dan bilgi almalısınız.
Venöz Yetmezlik Hangi Bölüme Gider
Kalp cerrahisi bölümü ilgilenmektedir ama asıl ilgilenen bölüm alt dalı fleboloji dir.