HANGİ FAKTÖRLER LİPÖDEMİ KÖTÜLEŞTİRİR?




Hangi faktörler Lipödemi kötüleştirir?

Vücuttaki suyu arttıran her şey şikâyetleri kötüleştirir. Bu örneğin toplardamar hastalığı olabilir. Mevcut bir lipödemde varis var ise, önce mutlaka bunun tedavi edilmesi veya yok edilmesi gerekir.

Aşırı fiziksel zorlamalar, özellikle uzun süre ayakta durmak ve oturmak da ödem eğilimini kötüleştirir. Bazı hastaların şikâyetleri sadece bu zorlamalardan sonra vardır. Bu çoğu zaman soğuktansa sıcak havalarda daha belirgindir. Örneğin uzun uçak seyahatleri veya ayakta durulan meslekler nedeniyle bu tarz zorlamaları eğer engellenemiyorsa, önleyici tedbirler alınmalıdır (kompresyon çorapları, ayak jimnastiği ile hareketler gibi).

Aşırı kilonun, ödem eğilimini kötüleştirdiği bilinmektedir. Ayrıca da hareketliliği kısıtlar ve yukarıda belirtilmiş olan müteakip rahatsızlıklar için de risk faktörüdür. Lipo-lenf ödemi adipozitas’da çabuk oluşmaktadır; bu nedenle mutlaka normal bir kilo hedeflenmelidir.
 #lipödem #lipedema #kadın #hormonlar#kronikyağlanma #kronikvenözyetmezlik#liposuction #vaserliposuction #ergenlik#hamilelik #menapoz #selülit#lipödemdenkurtul #lipödemsizhayat#spor #pilates #yüzme #yürüyüş#lovecarbs #ketojenik #diyet #karataydiyeti#cildiyeci #diyetisyen #plastikcerrahi#plasticsurgery #surgery #ödem #morarma#bacaklar