LİPÖDEME İYİ GELEN BESİN TAKVİYELERİ


Lipödeme iyi gelen besin takviyeleri

Takviyeler

Selenyum : Selenyum, şişmeyi azaltma özelliğinden dolayı lipolenfeedema hastaları için yararlı bir yardımcıdır. Selenyum almak, fizik tedavinin etkinliğini artırabilir, bazı bakteriyel deri enfeksiyonları (erisypelasis) riskini azaltabilir ve serbest radikallerin üretimini azaltabilir.

Biyoflavonoidler: Biyoflavonoidler, kumarin olarak bilinen kokulu bitki bileşiklerinin bir alt kümesidir. Lipedema hastaları, kardiyovasküler ve immün sistemlerini ve bağ dokusu fonksiyonlarını geliştirmek için biyoflavonoidleri alırlar. Bioflavonoidler, sağlıklı kan damarı duvarlarının korunmasına yardımcı olur ve serbest radikalleri savurur ve bağ dokusu bakımında yardımcı olabilir.

Vitamin P - Bioflavonoidler: Bu suda çözünebilir süper antioksidanlar (hesperidin, rutin, sitrin, flavonlar ve flavonoller) turunçgiller, brokoli, brüksel lahanası, mango ve papayaslarda bulunur.

At Kestanesi Çekirdeği Ekstresi : At Kestanesi Çekirdeği Ekstresi lenfatik sistemi güçlendirir, şişmeyi azaltır ve kronik venöz yetmezliği tedavi etmeye yardımcı olur.

Quercetin : Quercetin, kardiyovasküler sağlığı destekleyen, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan ve vücuttaki kortizol salımını baskılayarak strese karşı koruyan bir flavonoiddir.

Pycnogenol (Grapeseed Extract ve French Maritime Pine): Pycnogenol bir antioksidan ve bir biyoflavonoiddir. Antioksidan özellikleri serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korurken, biyoflavonoid özellikleri kapiller kaçak, perivasküler inflamasyon ve deri altı şişmeyi azaltır.

N-Asetil Sistein (NAC) : NAC, serbest radikalleri azaltarak doku hasarını önleyen bir antioksidan görevi gören bir amino asittir.

Kasaplar Süpürge (Butchers Broom) : Kasaplar Süpürge, kronik venöz yetmezliği tedavi eden ve bacaklarda şişmeyi azaltan flavonoidler içerir.

Ubiquinone / Co-enzyme Q10 : CoQ10, doku hasarını önleyen antioksidan özelliklere sahiptir.

Alfa-Lipoik Asit : Alfa-Lipoik asit serbest radikallerle savaşan bir antioksidandır. Özellikle lipidema ve lenfödem hastaları için yararlıdır, çünkü hem suda çözünür hem de yağda çözünürdür, bu nedenle vücutta etkili bir şekilde çalışabilir.

#lipedema #lipödem #lipoedema