N-asetil sistein (NAC)


Yağ Hücrelerinde Enflamasyonu Azaltarak Kan Şekeri Stabilize Edebilir.
Sistein, yarı esansiyel bir amino asittir.

Yarı esastır çünkü vücudunuz onu metiyonin ve serin gibi diğer amino asitlerden üretebilir. Metionin ve serin diyetinin alımının düşük olması, ancak gerekli hale gelir.

Sistein, tavuk, hindi, yoğurt, peynir, yumurta, ayçiçeği tohumu ve baklagiller gibi yüksek proteinli gıdalarda bulunur.

N-asetil sistein (NAC), bir sistein takviyesidir.

Yeterli sistein ve NAC tüketmek, çeşitli sağlık nedenleri için önemlidir - vücudunuzdaki en güçlü antioksidan olan glutatyonun yenilenmesi dahil. Bu amino asitler ayrıca kronik solunum koşulları, doğurganlık ve beyin sağlığı ile yardımcı olur.
Yüksek kan şekeri ve obezite, yağ dokusunda iltihaplanmaya katkıda bulunur.

Bu, insülin reseptörlerinin hasar görmesine veya tahrip olmasına neden olabilir ve sizi tip 2 diyabet riskine daha fazla götürebilir.

Hayvan çalışmaları, NAC'nin yağ hücrelerinde iltihaplanmayı azaltarak ve böylece insülin direncini artırarak kan şekerini stabilize edebileceğini göstermektedir.

İnsülin reseptörleri sağlam ve sağlıklıyken, seviyeleri normal sınırlar içinde tutarak şekeri kanınızdan uygun şekilde temizlerler.

Bununla birlikte, kan şekeri kontrolü üzerindeki bu etkileri doğrulamak için NAC üzerinde insan araştırmasının gerekli olduğunu unutmayın.Doktorunuza danışmadan kesinlikle kullanmayınız.

ÖZET
NAC, yağ dokusunda iltihaplanmayı azaltarak, insülin direncini azaltabilir ve kan şekeri düzenlemesini iyileştirebilir, ancak insan bazlı araştırmalar eksiktir. Güçlü Antioksidan Glutatyon Yapmak İçin Temel
NAC, öncelikle antioksidan üretimindeki rolü için değerlidir.

Diğer iki amino asitle birlikte - glutamin ve glisin - glutatyon yapmak ve yenilemek için NAC gerekir.

Glutatyon, vücudunuzdaki hücrelere ve dokulara zarar verebilecek serbest radikallerin nötralize edilmesine yardımcı olan vücudun en önemli antioksidanlarından biridir.

NAC suplemant denemek isteyenler bir doktorla konuşmalıdır.



#lipödem #lipedema #lipoödem #lipoedema #kronikyağlanma #venöz #kronikvenözyetmezlik #ağrılıyağlanma #glutatyon #nac #sistein #antioksidan