Hipotiroidi Egzersiz Planı


Hipotiroidi Egzersiz Planı
Hipotiroidizm veya yetersiz tiroit olması, yorgunluk, eklem ağrısı, kalp çarpıntısı ve depresyon gibi birçok belirtiye neden olabilir. Bu durum aynı zamanda genel metabolizmayı azaltır ve hipotiroidizmi olanları kilo almaya daha yatkın hale getirir. Egzersiz hipotiroidizm ile ilişkili semptomların çoğunu hafifletebilir ve kardiyovasküler sağlığı ve kas kütlesini iyileştirebilir.

Kalbinin Pompalanmasını Sağla
Eğer tedavi edilmezse, düşük seviyelerde tiroid hormonuna sahip olmak kalp yetmezliğini azaltabilir. Hipotiroidizm olanlar ayrıca daha yüksek ventriküler aritmi veya hızlı kalp atışı riski altındadır. İlaçların yanı sıra, egzersiz, kardiyovasküler sistemin güçlendirilmesinde de kilit bir rol oynar.

Koşma, hızlı tempoda yürüme veya spor yapma gibi etkinliklere düzenli olarak katılmak kalp sağlığını iyileştirebilir. İlgili duygudurum artırıcı faydalar, depresyon ve yorgunluk gibi diğer hipotiroidi belirtilerini de hafifletebilir.

Eklemlerinizi Koruyun
Hipotiroidizm olanlar sıklıkla kas ve eklem ağrısı yaşarlar. Diz, kalça veya sırt gibi eklemlerdeki stresi en aza indiren düşük etkili aktivitelerin daha yorucu aktivitelere karşı yapılması daha kolay olabilir. Bazı seçenekler arasında yoga, Pilates, yürüyüş, yüzme ve bisiklet bulunmaktadır.

Kas yapmak
Hipotiroidi vücudunuzun metabolizma hızını düşürdüğü için, bu rahatsızlığa sahip kişiler kilo almaktan ve obezitenin neden olduğu ikincil sorunlardan muzdariptir. Kas kuvveti antrenmanı yaparak bu etkileri önleyebilir.
Şişmanlığın bir kişinin egzersize verdiği cevabı azaltabileceğini göstermektedir. Bu kişiler, egzersize cevap olarak iskelet kası proteinlerinin geliştirilmesini zorlaştırabilir. Bunun nedenleri açık değildir, ancak hipotiroidizm dahil olmak üzere altta yatan hormonal eksikliklerin suçlanması olabilir.
Egzersiz, hipotiroidizmi tedavi etmek için hormon tedavisinin yerine geçmez. Hatta bazı çalışmalar, reçete edilen ilaçlara rağmen, hipotiroidizm olanların egzersiz sırasında daha fazla rahatsızlık yaşayabileceğini öne sürmektedir. Yine de, güvenli bir şekilde uygulandığında, birçok egzersiz şekli, hipotiroidizm olan bireylere fayda sağlar.

#lipödem #hipotiroidi