LİPÖDEM NASIL ANLAŞILIR?



Bir Lipödem nasıl anlaşılır?
Önemli olan çok sayıda değişikliklerdir. Vücut yapısına yönelik, bütün hastaların bacaklarında, cilt altı yağ dokusunda çoğalma ve nadir durumlarda kollarda da görülmektedir. Bu kalınlaşma nedeni ile ince bir üst gövdede, üst ve alt gövde arasında belirgin bir orantısızlık oluşmaktadır .
Çoğu zaman hastalar alt gövdenin kendilerine ait olmadığı düşüncesine sahiptirler (“Alttaki ben değilim!”). Vücudun, bu bazen aşırıderecedeki değişikliği, hastalarda vücutgörüntüsü ile ilgili büyük bir problem yaşanmasına ve bu nedenle büyük bir psikolojik yük haline gelmektedir.
Birçok vakalarda bacaklar o kadar genişliyor ki, yürürken uyluğun iç kısmında sürtünmelerden dolayı yaralar oluşabiliyor. Bunun çok fazla olması durumunda, diz iç kısmında oluşan yağ kabarıklıkları nedeni ile yürümekte bile kısıtlamalar söz konusu olabilmektedir.
Lipödemin bir diğer özelliği de, sadece hafif çarpmalar veya dokunmalarda bile tekrar tekrar ortaya çıkan morartılardır. Bu morartılara eğilim, en ufak kan damarlarının duvarlarının “sağlam olmamasının” sonucudur.




#lipödem#lipedema #kadın #hormonlar#kronikyağlanma #kronikvenözyetmezlik#liposuction #vaserliposuction #ergenlik#hamilelik #menapoz #selülit#lipödemdenkurtul #lipödemsizhayat#spor #pilates #yüzme #yürüyüş#lovecarbs #ketojenik #diyet #karataydiyeti#cildiyeci #diyetisyen #plastikcerrahi#plasticsurgery #surgery #ödem #morarma#bacaklar