AĞRIYI HAFİFLETMEK

Lipödem hastaları ağrıyı hafifletmek, hareket kabiliyetini arttırmak, eklem stresini azaltmak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek için ameliyat olurlar.
Bazı sağlık uzmanları, lipödemi ağrılı yağ dokusu ile tanımlarlar. Sahneye bağlı olarak, lipödem yağı içinde kum veya pirinç taneleri olduğunu hissedersiniz. Daha ileri aşamalar ise bir torbadaki donmuş bezelye veya daha büyük nodüller gibi hissettirebilir. Lipödem daha da büyük olabilir, greyfurt büyüklüğüne kadar büyüme bildirilmiştir.
Ne zaman lipödem hastalarında cerrahi kabul edilirse, ameliyat öncesi rutin, cerrahi teknik ve ameliyat sonrası bakım çok dikkatli bir şekilde hastaya göre uyarlanmalıdır.
Bazı cerrahlar, hastalarına ameliyattan önce, özellikle sağlıklı beslenme ve egzersiz alışkanlıkları dahil, iyi rutinler geliştirmelerini tavsiye etmektedir.
Birçok cerrah , bu hasta grubunda sığ ve derin lenfatiklere ve damarlara zarar vermekten kaçınmak için lenf koruyucu lipo yöntemi tavsiye etmektedir .
Liposuction:
Erken liposuction teknikleri, çıkartılanları ayırt etmeden birçok dokuyu temizledi; daha yeni teknikler vaskülatürü ve lenfatik sistemleri mümkün olduğunca sağlam bırakmaya odaklanır.
Liposuction hastalarında estetik sonuçlarla ilgili gerçekçi beklentiler belirlenmelidir, bunlar istedikleri kadar iyi olmayabilir. Ameliyatlar mutlaka ağrıyı hafifletmek, ilerlemenin kötüleşmesini önlemek, yürüyüşü iyileştirmek ve hareketliliği iyileştirmeye odaklanmalıdır.
Çok az sayıda cerrahın tüm lipödem yağını alabildiğini ve böylece hastayı 'tedavi' ettiğini iddia etmesine rağmen, bunun gerçekten böyle olup olmadığını bilmenin bir yolu yoktur, çünkü tüm lipödem yağının bittiğini kesin olarak söyleme imkanı yoktur. BU yüzden ameliyat oldum kurtuldum rahatlığında davranmayıp,bir ömür diyet ve spor yapmaya devam edilmelidir.

#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem #detoks #sağlıklıbeslenme #motivation #fizyoterapist #sağlıklıyaşam #mediturkiye #lipedemasurgery
#lipödemladys #2019iyiyaşamyılı #mediven550 #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #fiziktedavirehabilitasyon #dermatolog