LİPÖDEM NEREDE OLUŞUR?


Lipödem nerede oluşur?

Lipödem, beslenmeyle veya obezite ile ilgisi yoktur. Aşırı ve sağlıksız beslenmediğiniz halde daha da kötüleşebilir. Genel olarak, etkilenen kadınlar, özellikle de diyet ve egzersizle, lipödem olduğunu bilmeden önce kilo vermeye çalışırlar. Bununla birlikte, bu lipödemli yağ hücreleri ne diyetle ne de sporla küçülmeyince psikolojik yıkımlar oluşur.
Lipödem bacaklarda veya kollarda kilo (yağ yükü) yapar. Lipödem etkilenen bölgelerde ağrıya neden olurken, obezitede dokuya zarar vermez. Ayrıca lipödemdeki hacim artışı her zaman simetriktir, yani her iki bacakta hem de kollarınızda olur. Vücudun ortası ince kalırken, yağ hücreleri uyluk ve üst kollarda, daha sonra alt bacaklarda ve alt kollarda birikir. Bunlar genellikle su tutulumudur,ödemdir, yağ dokuda sıvı biriktirir. Kollar ve bacaklar şişkin hisseder, baskıya ve acıya çok duyarlıdır. En ufak bir darbede,ya da bazen sebepsiz morarır.
Kilo kaybından sonra, lipödemden etkilenen alanlar azalmaz. Sonuç olarak, bir diyet sonrası vücut daha fazla orantısızdır, çünkü, örneğin, üst gövde daha ince hale gelmiştir, bacaklar ve / veya kollar yağ halinde kalmıştır ya da sadece biraz daha ince olmuştur. Etkilenen kadınlar genellikle armut tiplidir.

#lipedema #lipödem #lenfödem#kronikvenözyetmezlik #diyet #spor#lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj#kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem#detoks #sağlıklıbeslenme #motivation#egzersiz #karatay #ketojenik#ağrılıyağlanmasendromu
#lipödemladys #kilo #sağlık #liposuction#selülit #vaserliposuction #estetikcerrah#pilates #morarma #dermatolog#diyetisyen #kalpdamarcerrah