OBEZİTE CERRAHİSİ


Dikkat!..
Obez misiniz lipödem hastası mı?

Obezite gibi görünen her şey obezite değildir!..
Kendinizi obez zannedip,mide ameliyatı olmanız LİPÖDEM gerçeğinizi düzeltmeyecektir.Bariatrik cerrahi sonucu Üst bedeninizden giden kilolar olacaktır,bacaklarınız ise değişmeden kalacaktır.Sağlıklı yağlarınızdan kilo verirken,lipödem yağlarına çözüm olmuyor.
&
Özellikle erken evrelerde lipödem ve obeziteyi birbirinden ayırmak zordur. Saf lipödem durumunda, üst vücut ile bacak veya kalçalar arasındaki oranlar büyük farklılıklar gösterir ve özellikle bacaklarda, kalçalarda yağda bir artış görülebilir. Vakaların çoğunda üst vücut genellikle ince kalır. Öte yandan, obez hastalarda fazla kilo, tüm vücudu etkiler.
Lipödem kalıtsaldır, yani diğer kadın aile üyeleri de sıkça etkilenir. Bununla birlikte, temel ayırt edici özellik semptomlardır: Lipödem hastalarının bacakları çok kolay morarır ve basınç ağrıları hissederken, lipödem olmayan aşırı kilolu hastalar çoğunlukla bu semptomlardan muaftır.
Obezite diyet ve egzersize iyi yanıt verir ve genellikle vücudun tüm bölgelerinden kilo kaybı görülür, ancak ne yazık ki Lipödemde durum böyle değildir. Normal obezitenin aksine, Lipödemde yağ birikintileri, diyet önlemlerine veya kuvvetli egzersizlere cevap vermez ve bu, Lipödemi obeziteden ayırmada en etkili yoldur.
Ağrının gelişmesinin nedeni yağ hücrelerini çevreleyen kan kılcal damarlarının sadece Lipödemden kırılgan olması değil, aynı zamanda aşırı geçirgen olmalarıdır. Sonuç olarak, protein molekülleri kılcal damarlardan yağ hücreleri arasındaki moleküller arası boşluklara sızmaktadır. Proteinler ilave sıvı çekme kabiliyetine sahiptir ve bu, fazla sıvıyı çıkarmak için yağ tabakaları içindeki dakikadaki lenfatik damarların daha yüksek bir seviyede çalışmasına neden olur. Sonunda lenfatik damarlar hasar görür ve taşınması gereken aşırı sıvı ile baş edemez. Sonuç olarak, yağ hücreleri arasında ödem gelişir.
Liposuction için,vücut kitle indeksi çok önemlidir.Risk seviyesini düşürmek için doktorlarımız bariatrik cerrahiyle ideal kiloya inildikten sonra,lipödem için ameliyat yapabiliyorlar.

#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #mideameliyatı #obez #sağlıklıbeslenme #bariatrikcerrahi #fizyoterapist #obezitecerrahisi #mediturkiye #lipedemasurgery
#lipödemladys #2019iyiyaşamyılı #mediven550 #liposuction #selülit #vaserliposuction