HER ZAMAN UMUT VAR





Bacaklarım neden bu kadar şişman?
Sen de Lipödem hastası olabilir misin?
''Bu bilginin, dolaştığım dolambaçlı, acılı ve zorlu yolculuktan nasibini almış biri olarak, bir kişiyi bile kurtaracağını umarak paylaşıyorum''
''Her zaman Umut var.”
Lipödem nedir? '' Ağrılı Yağlanma Sendromu” olarak da adlandırılan lipödem "Lipedema", Özellikle diyete ve spora dirençli ağrılı yağlanmadır. Erken evrelerde sadece yağlanma olurken daha sonra varis sorunları, acıma, ağrı, ağırlık, eklem sorunları, depresyon, obeziteye eğilim gibi ek sorunlar çıkar.
Kronik ve ilerleyen bir hastalık olup, tek çaresi en azından kontrol altına alabilmek için acilen önlem almanız gerekmektedir.
Sorunun kaynağını bulmak için gitmediğim doktor branşı kalmamıştı.Dahiliye,Cildiye,Endokrinoloji,Kalp Damar bölümü..Hepsinin söylediği tek şey kilo ver,tüm şikayetlerin geçer.
Doktorlar,biz lipödemlilere genellikle aşırı kilolu olduğumuzu ve kilo vermemiz gerektiğini söylerler. Fakat lipödemin sebep olduğu yağlanmada ne sporla ne de diyetle belirgin azalma SAĞ-LA-NA-MI-YOR!..
En azından doktorların doğru teşhis koyup,bir nebze de olsa hastalığın seyrini azaltacak tedaviler sunmaları gerekir.Tıbbi bilinç şart.




#lipedema #lipödem #lenfödem#kronikvenözyetmezlik #diyet #spor#lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj#kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem#dermatolog #diyetisyen #dahiliye#egzersiz #kiloverme #sağlıklıyaşam#beslenme #diyetvespor