DAMAR HASTALIĞI VE LİPÖDEM


Damar Hastalığı ve Lipödem

Damar hastalığı , hiçbir şekilde, lipödemin gelişmesine veya ilerlemesine katkıda bulunmaz, ancak lipödem, damar hastalıklarını alevlendirebilir ve bu ikisinin kombinasyonu, hastaları lenfödeme yatkın hale getirebilir. Lipödem ile ilişkili venöz yetmezlik, şişmeyi önlemek ve lenfödem şansını azaltmak için tedavi edilmelidir.

Lipödem Tedavileri Nelerdir?
Lipödemin erken evreleri, kompresyon çorapları,diyet ve spor ile konservatif olarak tedavi edilebilir . Daha ileri aşamalarda, kompresyon tedavisi ile manuel lenfatik drenaj dahil olmak üzere tam dekonjestif tedavi (CDT) yararlıdır. Tipik olarak lenfödem hastalarında görülen azalmanın, adipoz doku anormal birikimlerinden dolayı lipödem hastalarında belirgin olmayacağı unutulmamalıdır. CDT, doku boşluğundaki fazla sıvıyı etkileyecek ve bu durumun ilerlemesini yavaşlatacaktır.

Konservatif terapinin ötesinde, lenf koruyucu vaser liposuction, tekrarlanan prosedürlerle lokal olarak yağ genişlemesinin kontrolünü sağlayabilir. Daha agresif tedavi, lenfatik bozulma ve sıvı birikimine neden olur.

#lipedema #lipödem #lenfödem#kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem #detoks #sağlıklıbeslenme #motivation #fizyoterapist #sağlıklıyaşam #mediturkiye #diyetvespor
#lipödemladys #kilo #mediven550 #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #fiziktedavirehabilitasyon #dermatolog #diyetisyen #kalpdamarcerrahı