Bacakların kalın,selülitli ve ağır mı ? Kilolu olmak senin suçun değil!..Hele hele kilo verememek hiç değil!.

Bacakların kalın,selülitli ve ağır mı ? Kilolu olmak senin suçun değil!..Hele hele kilo verememek hiç değil!.
Tekrar tekrar söylüyorum.Lipödem bir hastalık.Yağ hücrelerin bozuk.Genetik olarak yanliş kodlanmışlar Yıllarca kilo vermek için o kadar çok çaba harcadın ki, kendini yargılama, suçluluk, utanç ve güçsüzlük ve eksiklik duygusundan uzaklaş.Hastalığınla yüzleş ve kabullen!Çevrendeki hiç kimseye ne kadar az yediğin halde,hala neden bu kadar kilolu olduğunu an-la-ta-maz-sın!.Uğraşma,kulak asma,seni üzmelerine izin verme.
Lipödemin etkilerini anlamaya başlamak, vücuduna neler yaptığını bilmek,benzer hastalığa sahip bir kadın topluluğu bulmak(facebook:Lipödem Rehberi), yapabileceğin önlemleri almak, bu hastalıkla başa çıkabilmeni sağlar.Bir ömür seveceğin bir egzersiz programın mutlaka olmalı.Yoga, pilates, düzenli yürüyüş, su aerobiği ve hafif kardiyo yapabileceklerin.Sevdiğin yiyeceklerden çok da mahrum etmeden kendini sağlıklı ve temiz beslen.Hastalığını tanımana ve kabul etmene yardımcı olabilmek adına buradayım. (instagram ve facebook: Lipödem Rehberi Gökşen Balcı)
Doktorlar Lipödem konusunu bilmiyorlar.(bilenleri tenzih ederim).Bu konu fakültede ders olarak okutulmamış çünkü. Kalp damar doktorları,fizik tedavi doktorları ve endokrinologlar, lipödem hakkında hiçbir şey bilmediklerinden diyet ve spor yap kilo ver,tüm şikayetlerin geçer derler.Ama tüm bunları yaptığın halde geçmediğini biliyorum.Burda devreye estetik cerrahlar giriyor.Yağların patolojik olarak çok daha ilerlemesini önlemek adına yapılan tek şey yağ aldırmak.Bu da kalıcı kesin bir çözüm olmamakla birlikte,en azından ağrılarınızdan kurtulmanızı ve hareket edebilme yetinizi kaybetmemeniz adına önemli bir adımdır.Bu hastalık evre evre çok çabuk ilerliyor çünkü.
Yaşanılan süreç zor ve çok meşakatli. Ve şimdi başkalarının lipödem hakkında bilgi edinmesini umuyorum. Hala onlara yardım edebilecek bilgiye sahip olmayan çok lipödem hastası kadın var. Lipödemle şikayetleri olan ancak henüz lipödem tanısı alamamış bir hastanın başına gelebilecek en güzel şey lipödem kelimesi ile tanışmak,böyle bir hastalık olduğunu bilmek,tedavisinin mümkün olduğunu öğrenmektir.Lütfen paylaşın etrafınızdaki her kadınla.





#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem #dermatolog #diyetisyen #dahiliye #egzersiz #kiloverme #sağlıklıyaşam #beslenme #diyetvespor