DİYETE VE SPORA RAĞMEN BACAKLARINIZ ZAYIFLAMIYORSA DİKKAT !..



DİYETE VE SPORA RAĞMEN BACAKLARIN ZAYIFLAMIYORSA DİKKAT !..

Lipödem Nedir?
Lipödem (Avrupa'da Lipoedema veya Lipedema) , neredeyse sadece kadınlarda görülen ve bacaklarda el ve ayakları koruyan ağrılı yağ ve şişlik simetrik birikimi olarak ortaya çıkan kronik bir durumdur.

Klinik teşhis, bir adipoz doku bozukluğu veya lipid metabolizması bozukluğudur. Lipedema neredeyse sadece kadınlarda görülür ve genellikle büyük hormonal değişikliklerle kendini gösterir. Ciddi kiloludan morbid obezlere kadar her boyuttaki kadınlarda görülür, zayıf olman Lipedema'ya sahip olmadığının garantisi değildir. Tanı almamış, yanlış tanı konmuş veya tedavi edilmemiş Lipödem, bir çok hastalığa neden olur - bunlardan bir tanesi obezitedir.

Lipödem standart tıbbi eğitimin bir parçası değildir. Çoğunlukla, aile hekimleri, endokrinologlar, vasküler uzmanlar, diyetisyenler ve diğer tıp uzmanları Lipödemin ne olduğunu bilmiyorlar. Türkiye’de lipödem konusunda uzmanlaşmış bir avuç doktor var.

Lipödem için bilinen bir tedavi yoktur, ancak konservatif ve cerrahi tedavi seçenekleri vardır. Şu anda tedavinin maliyetini SGK karşılamamaktadır.

Konservatif tedavi, ağrı ve ödem belirtilerini yönetmeye yardımcı olabilir, ancak ilerlemeyi durdurmaz. Manuel Lenfatik Drenaj (MLD), düz örgü sıkıştırma (VARİS ÇORABI) ve cilt bakımı olarak adlandırılan özel bir masaj tekniği içerir. Egzersiz, fiziksel aktivite (özellikle su terapileri) ve antienflamatuar diyet planları da ağrı yönetimine yardımcı olur.




#lipedema#lipödem #lenfödem#kronikvenözyetmezlik #diyet #spor#lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj#kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz #ödem#detoks #sağlıklıbeslenme #motivation#hareket #kiloverme #sağlıklıyaşam#beslenme #diyetvespor
#lipödemladys #kilo #sağlık #liposuction#selülit #vaserliposuction #estetikcerrah#pilates #morarma #dermatolog#diyetisyen