KİLO VERMEYİ ENGELLEYEN HORMONLAR



Kilo Vermeyi Engelleyen Hormonlar
İştah ve metabolizmanın çalışma düzenini derinden etkileyen hormonlar aynı zamanda yağ dağılımı üzerinde de etkili olmaktadır. Kilo verme problemini yaşamamak adına kişilerin tahlillerini yapmaları, hormonlarıyla ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını anlamaları gerekmektedir.
İnsülin direnci, kilo vermeye engel olan en temel hormonal sorundur. İnsülinin kandaki durumu, hormonların tamamıyla dengesiz çalışmasına neden olmakta ve zayıflamayı yavaşlatmaktadır.
Hipotiroidi bir başka hormonal problemdir. Kişinin troid hormonunun az olması olarak bilinen bu problem, zayıflamayı neredeyse tamamıyla durdurmaktadır.
Kortizol hormonu da fazla kilo sebebi olabilmektedir. Kişiler bu konuda tedavi edilmezlerse hızla kilo almaktadırlar.
Kortizol Hormonu Kilo Vermeyi Engeller mi?
Kilo vermeyi engelleyen faktörler üzerinde kısa bir araştırma yaptığınızda kortizol hormonunun ne denli etkili olduğunu görebilirsiniz.Kortizol hormonu, strese dayalı olarak üretilen bir hormondur. Kişi ne kadar stresli bir yaşam sürüyorsa kortizol hormonunun salgılanma oranı da o kadar fazla olmaktadır. Bunun yanında kilo verme çabaları da boşa gitmektedir.

Kortizol yalnızca vücudun kendi tarafından üretilmez. Bunun yanında dışarıdan ilaç olarak alınan kortizon da vücutta kortizole dönüşmektedir. Dolayısıyla kortizonlu ilaç kullanan pek çok kişi de hızla kilo almaya başlamaktadır.

Vücut, kortizol hormonu ile mücadele etmekte zorlanmaktadır. Dolayısıyla fazla kilolar kalıcı olarak yerleşmektedir.
Hipotiroidi probleminde en önemli sorun, metabolizmanın yavaşlamasıdır. Metabolizma ne kadar yavaş çalışırsa zayıflamak o kadar zor bir hal almaktadır. Bununla beraber su tutma oranı da artmaktadır.

#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet  #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #hipotiroidi #ödem #lipoedema  #sağlıklıbeslenme #motivation #kortizol #karatay #ketojenik #ağrılıyağlanmasendromu
#lipödemladys #kilo #sağlık #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #dermatolog #diyetisyen #kalpdamarcerrah