Şişman birini yargılamadan önce durup düşündün mü hiç?













Lütfen bu metni okumak için birkaç dakikanızı ayırıp ve herkese açık olarak paylaşıp,dağıtabilir misiniz?

&

Şişman birini yargılamadan önce durup düşündün mü hiç?

Sor bakalım nasıl o hale gelmiş bedeni?

….. gibi yemiş mi?

Hiç spor yapmamış mı?

Milletçe ne severiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı,ahkam kesmeyi..

Etrafınızdaki kilolu gördüğünüz insanı aşağılayıp,yaftalamadan önce aklınıza kronik bir hastalığı olabileceği gelsin önce.




Yıllardır lipödemden muzdarip olup da bilmeyen varsa,öğrensin diyedir çırpınışlarım.Ben de bu hastalığı yaşayan biriyim ve şimdi buna dikkat çekmek istiyorum hep.

Lipödem,ülkemizde hala çok ciddiye alınmamaktadır.Tedavi edilmez ise,Psikolojik olarak nasılsa diyet yaptığım halde gitmiyor bu kilolar diyip yemeğe başlanırsa,kısa sürede kaçınılmaz son, yürüyemez hale gelip,yatağa bağımlı yaşamaktır.

Lipödem, yağ dağılımının ağrılı bir bozukluğudur; buradaki cilt altı yağ dokusunun hücreleri, her iki bacakta eşit olarak simetrik olarak büyür ve genişler. Sağlıklı yağ hücreleri, normal olarak egzersiz ve diyetle erirken, lipödemli hastalıklı yağ hücreleri egzersiz ve diyete cevap vermez.Tüm bunlara rağmen büyümeye devam eder.Çoğumuz da bunları selülit zannederiz.

Yanlış bir bedende hapsolmuş gibi hissedersiniz kendinizi. Genç yaşımda bacaklarımın neden bu kadar ağır ve acılı olduğunu hep merak ettim.Haftada birkaç kez spor da yaptım,denemediğim diyet türü de kalmadığı halde, yağ hücrelerim büyümeye devam etti.. Ta ki Lipödem tanısı alana kadar.Şimdilik tek çaresi Ameliyatla ( vaser liposuction) o patolojik olmuş,büyümüş yağları aldırarak daha fazla büyümelerini engellemek..Çok şükür şimdi ağrısız bir yaşamdayım. Acısız ve sebepsiz morarmayan bacaklarım var! Umarım o yağlar tekrar kafalarına göre takılıp büyümezler.. Lipödem,Tedavi edilmesi gereken; ciddi bir ağrılı yağ dağılım bozukluğudur.Selülittir bu diyip sağlığınızı tehlikeye atmayın!..Sizde de olabileceğini düşünüyorsanız,Lipödem konusunda uzmanlaşmış bir plastik cerraha mutlaka muayene olun.

Lütfen etrafınızda lipödem olabileceğini düşündüğünüz her sevdiğinizi uyarın.




Lipödem Rehberi Gökşen Balcı




https://www.instagram.com/lipodemrehberi/




https://www.facebook.com/groups/2419708995012605/




#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction