LİPÖDEM ETKİLERİNİ HAFİFLETEN DOĞAL TAVSİYELER


Lipödem için doğal tedaviler

Ağrılı yağ sendromu olarak da bilinen Lipödem/Lipedema, vücudun alt kısmında, derinin altındaki dokularda yağ ve sıvı birikmesinden kaynaklanan anormal bir şişliktir. Bu durum, karnı, kalçaları ve bacakları etkileyen yağ hücrelerinin eşit olmayan şekilde dağılmasından kaynaklanır. Bu nedenle, lipedemadan muzdarip bir kişinin obez olduğu, ancak sadece vücudun alt kısımlarında olduğu görünebilir. Bu durum hastaları birçok yönden etkilese de semptomlarını kontrol altına almak için atılabilecek adımlar var.

Her ne kadar lipedema ve lenfödem sık sık karıştırsa da, lenfödem genellikle kol veya bacak gibi sadece bir uzvu etkilerken, lipedema vücudun sadece alt kısmını etkiler ve aynı anda her iki bacağı da etkiler. . Lipedema'nın bir diğer özelliği de ayakları etkilememesidir. Ayak bileğinin dibinde, şişmenin durduğunu görebileceğiniz bir halka oluşur. Bilezik gibi.Lipedema sıklıkla derinin altında morluk ve kanamalara neden olur, lenfödem de ise yoktur.. Lipedema sıklıkla deri altındaki misket gibi yuvarlak yağ dokusuna bastırıldığında ağrı içerir. Bu bağ dokusunda sıvının depolanmasıyla sonuçlanan kronik lenf blokajına bağlıdır.

Diğer belirtiler şunlardır:

* Artmış doku ağırlığı ve sıvı birikmesi nedeniyle bacaklarda ağırlık.

* Şişmiş bacaklar, en çok uzun süre ayakta durmak veya oturmaktan dolayı sıvı birikmesinden kaynaklanır. Uzun süreli oturma veya ayakta durma da ayakların şişmesine neden olabilir. Bu durumdan etkilenen insanlar öğleden sonralarını ayakkabılarını giymekte zorlanırlar.

* Vücudun bazı kısımlarının kan damarlarına basınç uygulayan yağ hücrelerinin yıpranması.

* Bacaklarda ağrı ve dokuların sertleşmesine yol açan lenf blokajının neden olduğu dokunma duyarlılığı.

* Aşırı kilolardan kaynaklanan eklem stresinden (çoğunlukla diz) kaynaklanan eklemlerde dejenerasyon.

Tedavi edilmeyen lipedemin sekonder lenfödeme yol açabileceğini belirtmek önemlidir. Artan ağırlık, lenfatik sistem üzerinde basınca neden olabilir ve bu da normal lenfatik akışı engelleyen tıkanmaya neden olabilir. Aynı zamanda kronik venöz yetmezliğe ve diğer vasküler bozukluklara neden olabilir.

Lipedema'nın kalıtsal bir hastalık olduğu düşünülmektedir ve neredeyse sadece kadınlarda görülmesine rağmen, erkekler de etkilenebilir.(hormon bozukluğu,ya da karaciğer fonksiyon bozukluklarında) Bu durum aynı zamanda psikolojik ve duygusal yankılara sahiptir, çünkü lipedemadan muzdarip olan bireyler genellikle sadece “şişman” olmakla suçlanmaktadır. Yaşamak zor bir durumdur, çünkü egzersiz ve diyete rağmen gitmeyen kilolar ile mücadele edersiniz.. Bununla birlikte, diyet kilo vermeyi etkilemese de sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğu belirtilmelidir.Bir nebze de olsa lipödemin hızla ilerlemesini engellemiş olursunuz.

Lipedema sürekli tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Ara vermek, daha fazla bozulmaya neden olur.

Bol,sıkmayan giysiler giyinmeli, ayrıca sürekli bacaklardaki sağlıklı bir dolaşım sistemi için, sıkıştırma çorapları giyilmelidir. Lipödemi hafifletmek için aşağıdaki önlemler alınmalıdır:

* Bacaklar için, egzersiz yapmak çok önemlidir. Egzersizlerin en iyi şekli uzun yürüyüşler yapmak, bisiklete binmek (egzersiz bisikleti kullanmak bile) ve yüzme ve / veya su egzersizleridir. Yürüme veya bisiklete binme mümkün değilse, germe egzersizleri gibi pilates olabilir, düşük etkili aerobik egzersizler yaparak bacakları çalıştırabilir.

Manuel lenf drenajı haftada bir veya iki defa yapılmalıdır. Bununla birlikte, kişinin yalnızca manuel lenf drenajına dayanmaması ve yoğurma masajlarından kaçınılması gerektiğine dikkat etmek önemlidir.

* Sağlıklı ve dengeli bir diyet çok önemlidir. Diyet öncelikle glütensiz olmalı ve şekeri, tatlıları, abur cuburları, hızlı yiyecekleri, işlenmiş yiyecekleri, süt ve peyniri, buğdayı ve sağlıksız yağları yok etmelidir. En iyi yağlar hindistancevizi ve zeytinyağıdır.

* Çiziklerden kaçının. Bir evcil hayvan sahibi varsa, örneğin eğlenceli bir kedi yavrusu gibi çiziklere daha fazla dikkat edin. Manikür yapan tırnaklarda tırnak duvarını kesmemeye dikkat edin.

* Cildi tahriş etmeyen doğal kozmetik ürünlerini tercih edin. Banyo yaparken kuru ve çatlamış cildi önlemek için asit pH değerine sahip bir sabun kullanın.

* Yaz mevsiminde, güneş ışığı almak çok önemli olmasına rağmen, güneş yanığı ile sonuçlanabilecek aşırı maruz kalma riskinden kaçının.

* Lipödeme yardımcı olan otlar ve takviyeler şunlardır:

* Deniz yosunları sıvının bacaklardan atılmasına yardımcı olur.Harika bir iyot kaynağıdır.

* At kestanesi kapsülleri bacak ağrısını ve şişkinliğini giderir.

* Bioflavonoid, dolaşımı iyileştirir ve kılcal damarları açık tutar. Aynı zamanda lipedema ile çok sık görülen morarma ve kanamayı durdurur.Kılcal damarlar vücudumuzdaki dolaşım sisteminde atar damar (temiz kan) ve toplar damar (kirli kan) arasındaki bağlantıyı sağlamaktadır. Hücrelere atar damar ile getirilen oksijen, besin dokularda kullanıldıktan sonra ortaya çıkan karbondioksit ve diğer atık maddeler toplar damarlar ile uzaklaştırılır. Bu alışveriş ancak kılcal damarlar aracılığı ile yapılabilir. Bu da bu damarların dayanıklılığı ve geçirgenliği ile mümkün olmaktadır. İşte P Vitaminin etkisi de burada ortaya çıkar.

C Vitamininin emilimini arttırır ve onu okside olmaktan korur. Dolayısı ile C Vitamininin etkili olduğu tüm konulara dolaylı yoldan katkı sağlar.
Kollajen doku denen destek yapının (vücuttaki hücrelerin hem bir arada tutunmasını hem de hücrelerin kendi zarlarının sağlamlığını sağlayan) sağlığı ve dayanıklılığına etkilidir.
En önemli etkisi kılcal damarların geçirgenliği ve yapısının korunması üzerine olan yararıdır. Kılcal damarların yırtılmasını ve kanamasını önler. Ayrıca bunların dayanıklılığı enfeksiyonlara karşı anlamlı bir koruyuculuk sağlar.
Alerjik olaylarda etkili histamin maddesinin salınışını azaltır.

P Vitamini Eksikliği
Belirtileri C Vitamini eksikliğine benzer. Ayrıca kılcal damar yırtılmaları ve kanamaları, İnflamasyon denilen dokuların şişme ve kızararak ağrılı bir hal alması oluşur.

P vitamini hangi yiyeceklerde bulunur:
-marul
-taze biber
-mersin (murt)
-portakal
-yumurta
-yer fıstığı
-at kestanesi kabuğu

#lipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #karatay #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen
#hormon #kilo #sağlık #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #endometriozis #diyetisyen #kalpdamarcerrah