AĞRILI,AZ TANINAN HASTALIK LİPÖDEM


Lipödem/Lipedema, bir kişinin yağ hücrelerini ve vücudun geri kalanıyla etkileşime girme biçimini etkileyen bir adipoz doku bozukluğudur. Bu bozukluk ve onun gibi diğerleri genellikle obezite ile karıştırılır, ancak gerçekte, çok farklı nedenleri, semptomları ve etkileri vardır. Basitçe söylemek gerekirse, vücutta, özellikle de kalçalarda ve bacaklarda doğal olmayan bir yağ birikmesi ile sonuçlanır. Kişinin güvenini ve ruhunu olumsuz yönde etkileyen bir durum olarak başlayan şey, hızlı bir şekilde kronik ağrıya ve daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. En ufak bir dokunuşta bile ağrıya yol açtığını söyleyebilirim,sebepsiz oluşan morluklar ve ölümüne yaptığınız spor da diyetler de etki etmez. Lipödemin, öncelikle kadınlarda bulunmasının nedeni, kadınların zaten bu bölgelere yağ koymaya genetik olarak programlanmış olmasıdır, bu yüzden lipödem neredeyse bu programlamanın aşırı üretimi gibidir.
Normal yağ düzgün, uyluklar üzerinde kauçuksu bir his verir, ancak lipödemde küçük inciler gibi elinize gelir.Bu nodüller zamanla artarak, büyük yağ lobüllerine dönüşür. Şu anda liposuction, lipödem için  en ideal tedavidir.
Lipödemin üç aşaması vardır, her evre sondan daha fazladır. Lipödem hala tıbbi alanın, çok az şey bildiği bir hastalıktır.Ülkemizde teşhis koyabilecek bir avuç branş doktoru. plastik cerrahı,kalp damar cerrahı,fizyoterapistler vardır.

HAZİRAN LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.



Lipödem hakkında öğrenmek istedikleriniz için arayabilirsiniz.
☎️ 05387738405
⏰Saat 15:00-18:00 arası detaylı bilgi için çekinmeden arayabilirsiniz.
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı


#lipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #karatay #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen
#hormon #kilo #sağlık #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #endometriozis #diyetisyen #kalpdamarcerrah