LİPÖDEM EVRELERİ

 Lipödem nedir?


Lipödem, kadınlarda her iki bacakta ve genellikle kollarda simetrik olarak ortaya çıkan patolojik bir yağ dağılımı bozukluğudur .
Etkilenenler, dokuda daha fazla su saklama eğilimindedir ve bu da ödem oluşumuna yol açar.
Lipödem sadece rahatsız edici bir gerginlik veya basınç hissi ve cilde artan hassasiyet gibi yağ dokusunda artışa ek olarak gözle görülür ağrılı semptomlar olduğunda ortaya çıkar. Vücut oranları arasında bir dengesizlik vardır: Üst vücut genellikle çok ince, vücudun çok hacimli bir alt yarısı ile kalır.
Eller, ayaklar lipödemden etkilenmez.Diyet ve spor yapıldığı halde çok zor kilo verilir,Sağlıklı yağlardan giden kilo,lipödemli yağlarda kayba uğramaz.



Lipödem evre ve tipleri
Diyet ve spor yaptığınızda üst bedeninizden kilo verebilirken,alt bedeninizden gitmiyorsa dikkat.Siz de lipödem hastası olabilirsiniz.

Lipödem hakkında öğrenmek istedikleriniz için arayabilirsiniz.
☎️ 05387738405
⏰Saat 15:00-18:00 arası detaylı bilgi için. çekinmeden arayabilirsiniz.
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı

https://www.instagram.com/lipodemrehberi/

https://www.facebook.com/groups/2419708995012605/?ref=share






#aipdiyeti #autoimmuneprotocol #hipotiroidi #nightshades #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #pegan #progestron #östrojen
#hormon #kilo #paleo #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #endometriozis #diyetisyen #superdryliposuction