LİPÖDEM BELİRTİLERİ





HAZİRAN LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.
Lipoödem (ağrılı yağ sendromu) çoğunlukla kadınlarda görülen kronik bir hastalıktır. Özellikle kalça bölgesinde, üst ve alt bacak bölgelerinde bilateral, simetrik yağ dokusu fazlalığı ile karakterizedir ve ayakta durma ile kötüleşen bacak şişmesi eğilimi ile birleştirilir. Erkek hastalarda lipödem oldukça nadirdir. Lipödem sıklıkla bilateral alt ekstremite lenfödem veya basit obezite olarak yanlış teşhis edilir.

Lipödemin Nedenleri: Genetik bir nedenden şüphelenilmesine rağmen, lipödem ve diğer yağ dokusu genişlemesinin etiyolojisi hala bilinmemektedir. Lipitin diğer olası nedenleri arasında metabolik, inflamatuar veya hormonal tutulum bulunur.
Semptomlar : Semptomlar kişiye göre önemli ölçüde değişir, tüm insanların tüm semptomları yoktur:

- Her iki bacağı içeren simetrik yağlı görüntü(selülit zannedilen)

- Dinlenme sırasında ve yürürken veya dokunduğunda yumuşak dokularda ağrı; dokunmaya aşırı duyarlılık

- Belden dizlere veya ayak bileklerine kadar yağ birikmesi, bazen ayak bileğinin üzerinde ayrı bir yağ halkası bırakarak ayakları etkilenmeden bırakır.

- Hiper mobilite (eklem gevşekliği)

- Dizlerin üstünde, altında ve altında ve üst uylukların dış bölgesinde yağ yastıkları

- Yağ lobları veya pedleri eklemlerde stres oluşturabilir ve anormal yürüyüşe ve / veya artmış eklem ağrısına neden olabilir.

- Yürüyüş bozukluğuna neden olabilecek diz problemleri

- Üst kollarda lipemik yağ birikmesi, bazen kol uzatıldığında büyük miktarda kol yağının asılı kalması, araştırmalarda lipödemli kişilerin% 30-90'ının kollarının da etkilendiğini bildirmektedir.

Kollarda lipemik yağ birikmesi, bazen bilek formlarının üzerinde farklı yağ halkası olarak bir bluz etkisi yaratır.

Cilt elastikiyetinin kaybı
Başlangıçta çukurlaşmayan ödem; daha sonra lipo-lenfödem olabilir (Evre IV)
Pitting ödemi uzun süreli ortostaz ile ortaya çıkabilir ve bacaklar yukarı kaldırıldığında düzelmelidir.
Kalori kısıtlayıcı diyetlerin lipödemli yağ üzerinde çok az etkisi vardır
Kolay morarma
Ayak ve ellerde negatif Stemmer'ın işareti
Uzuvlarda azalmış cilt sıcaklığı
Genel yorgunluk
Basınca duyarlılık
Ekstremite dokusu lastik gibi
Başlangıç ​​yaşı genellikle ergenlik, hamilelik veya menopoz döneminde
Genel anestezi ile ameliyat sonrası başlangıç ​​veya alevlenme görülebilir
Ayaklar ve eller LipoLenfödem gelişmeden önce genellikle etkilenmez (Aşama IV)
Erken aşamalar: Alt vücut genişledikçe ve kalça, uyluk ve bacaklarda yağ biriktikçe üst vücut ince kalabilir.
Daha sonraki aşamalar: lipemik yağ da göğüs, gövde, karın ve üst ekstremitelerde birikebilir
Daha sonraki aşamalarda belirgin lenfatik tutulum var
Kronik ağrı ve utanç, depresyon ve / veya yeme bozukluklarına yol açabilir
Tedavi edilmezse hareket kabiliyetinde kademeli bozulma
Yağ fibrotik hale gelebilir
Düşük D Vitamini, demir ve / veya B12/insilün direnci yüksekliği
Bazen diz altında yağ / sıvı cepleri görülür

Lipödem hakkında bilmek istedikleriniz için arayabilirsiniz ☎️ 05387738405
Lipödem Rehberi Lipödem Gökşen Balcı

BİZLER LİPÖDEM SAVAŞÇILARIYIZ.HAZİRAN LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.









HAZİRAN LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.
Merhaba ben Gökşen Balcı.39 yaşındayım ve yaklaşık 19 yıldır kilolarımla mücadele ediyorum.

Bir zamanlar iskelet kemiklerim sayılırken 54 kiloydum.Hamilelik sürecimden sonra bacaklarım evrim geçirdi ve ne yaptıysam eski haline döndüremedim.

Yıllar ilerledikçe diyete ve spora rağmen kötüleşti bacaklarım.Üst bedenim ,yüzüm zayıflarken alt bedenim çığrından çıkmış gibiydi.

Her iki bacağım da Beton gibi ağırlaştı.Akşama doğru şişen,patlayacakmış gibi pis,huzursuz,basınçlı bir ağrı.Bacaklarınıza Çok hafif dokunulmasıyla bile sizi zıplatacak kadar acı hissediyorsunuz.Sebepsiz morarmalar oluyor,Aaaa çarpmışım herhalde bir yere farkında değilim sanıyorsunuz.Sayısız diyet denemesiyle azen tartıda ibre kıpırdamıyışını,bol yürüyüş,evde lesliler,yüzme,pilates yaptığınız halde bacaklarınızın incelmeyişini anlamlandıramıyorsunuz.Bool selülitli,artan bir yağlanma da ekleniyor tabloya..Spor yaparken canınızın nasıl acıdığını,parmağınızı kıpırdatacak enerjiniz dahi yokken,yapmaya çalıştığınızı düşünün.Gitmediğiniz doktor branşı kalmıyor.Dahiliye ile başlıyorsunuz,kalp damar,fizik tedavi,cildiye,diyetisyen... Hepsi baktı,tahlil yaptı ve sorunun benden kaynaklandığını gizli yiyici olduğumu sanıp,git diyet ve spor yap şikayetlerin geçer dediler hep heeep.Kaç doktora gittim sayısını hatırlamıyorum.Halbuki ne kadar az yediğimi,sağlıksız beslenmediğimi anlatmaya çalıştım yıllarca..

Meğer bilinmeyen bir hastalıkla mücadele ediyormuşum. LİPÖDEM!!! 4 yıl önce bir tv haberiyle kulağıma çalınan,mucizevi şekilde yaşamımda bakış açımı değiştiren kelime LİPÖDEM!!!

2 yıl kaynak okuyarak geçirdim,Hastalığı okumaya,anlamaya,çözmeye çalışarak geçirdim günlerimi,saatlerimi..İlerleyici kronik bir hastalık olduğundan korktum,ilerlemiş evrelerinde tekerlekli sandalyeyle yatağa bağımlı yaşayan insanları görünce,okuyunca gerçekten çok korktum.

Çaresizlik diz boyu.Çalışmayan tiroitle,bozulmuş bir damar sistemiyle,ülseratif kolitle,endometriozisle,bel fıtığı,omuzda yırtık ile yaşamak zordu.Tüm bunlara sebep olan şey ne? Bir yer bozuluyor ve domino taşı gibi sırayla boza boza ilerliyor.Yıldım doktor aramaktan,çare aramaktan.Kapatsınlar beni bir yere yıllarca uyuyayım istedim..Uyudum da..Lipödem teşhisim konmadan önce 2 sene neredeyse 24 saate yakın uyuyordum.Enerjim yoktu ki hiç.

Sonra ameliyat kararı alıp,2017 Aralık ayında liposuction ile bozuk,sürekli büyüyen lipödemli yağlarımı aldırdım.Hiç kolay bir operasyon değil.

Bitti mi iyileştim mi ben şimdi?Ihhh bitmedi.Bu mücadele bir ömür sürecek.Beslenme şeklini kökünden değiştirmen gerekiyor,ibadet gibi her gün spor yapmaya devam etmelisin.Hiç birşey yapamıyorsan yürüyüş şart.Hala lipödem hastalığının nedenlerini okuyorum,araştırıyorum.Bu hastalık dünyada nadir tanı konan,kronik ilerleyici bir yağ bozukluğu.Farkındalık şart.



Evliyim,18 yaşında bir evladım var.Çalışıyorum..Ailem,ev ve iş zamanlarımın dışında tüm enerjimi,

dolaştığım dolambaçlı, acılı ve zorlu yolculuktan nasibini almış biri olarak, Bu bilginin,bir kişiyi bile kurtaracağını umarak, LİPÖDEM HASTALIĞININ FARKINDALIĞI için çabalıyorum.






Lipödemle ilgili şikayetleri olan ancak henüz lipödem tanısı alamamış bir hastanın başına gelebilecek en güzel şey herhalde "LİPÖDEM" kelimesiyle tanışmak, böyle bir hastalığın var olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu öğrenmek olacaktır.Lipödem, vücudumun anormal miktarda yağ dokusu ürettiği ve kalçalarım, basenlerim, bacaklarım ve kollarımda artan bir yağ dokusu bozukluğudur. Aşırı anormal doku, diyet veya egzersize yanıt vermez. Lipödem ilerleyicidir ve büyümüş bu yağlar aşırı lenf sıvısının birikmesi olan olan lenfödem başlangıcını tetikler . Bu farkındalığın artması hususunda, Sağlık Bakanlığımızın LİPÖDEM HASTALIĞINI acilen gündemine alması gerekmektedir.

Şimdi her şeyin,lipödemin ne olduğunu bildiğim ve onunla nasıl başedebileceğimi ve onunla nasıl yaşamam gerektiğini öğrenebildiğim,kabullenebildiğim için çok mutluyum.Bu bilgilerimi tüm sosyal medya hesaplarımdan sizlerle paylaşıyorum.Biliyorum bazılarımız okumayı sevmiyor uzun uzun yazıları.Bilgi almak istediğinizde ya da,bazen insan öyle bir hale geliyor ki sizi anlayan,aynı acıları,aynı sıkıntıları yaşamış biri ile dertleşmek de isteyebilirsiniz.Ne zaman dilerseniz arayabileceğiniz telefon numaram 05387738405 Whatsaptan yazarak ya da direk arayarak da iletişim kurabilirsiniz benimle.Lipödem konusunda sizlere Mentorluk yapıp,daha hızlı ve daha sağlıklı bilgilerle,olası hatalardan kaçınmak isterseniz seve seve yardımcı olurum.Bilgim dahilinde kafanızdaki tüm sorulara ışık tutmak,çözümlerinizin bir parçası olmak için burdayım.Arayın, yazın, sorun, öğrenin mutlaka sizler de bu hastalıkla nasıl başa çıkılabileceğini..Rahatsız ederim diye çekinmeyin lütfen olur mu:)
Bacaklarınızdan,bedeninizden lütfen utanmayın...Bu bir hastalık.Ve bizler çok güçlü kadınlarız.Hepimiz gerçek birer savaşçıyız.Yaşadığımız hastalık hiç kolay değil zira...Yalnız hissetmeyin asla.Bu yolda hepimize sabırlı ve azimli olmak düşüyor.Kararlı ,istikrarlı bir şekilde,bedeniniz için söylenen kötü ne varsa sağır kurbağa olup yola inançla devam etmelisiniz.Sevgiler hepinize.
30 Mayıs 2020 




#bütüncültıp #lipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #fonksiyoneltıp #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen #hormon #kilo #junelipedemamonth #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #lipedemaawareness #weltlipödemtag2020

Lipedema/Lipödem Yağı Metabolik Olarak Diğer Yağlardan Farklıdır




HAZİRAN AYI LİPÖDEM FARKINDALIK AYIDIR.

Lipedema/Lipödem Yağı Metabolik Olarak Diğer Yağlardan Farklıdır

Lipedema dördüncü yağ deposunu etkileyen bir hastalıktır. Lipedema genellikle kolları ve bacakları etkiler, ancak daha sonraki aşamalarda vücudun geri kalanına yayılabilir. Etkilenen karakteristik alanlar kalça ve iç uyluktur. Vücudun sadece hormona bağlı subkutan yağın bulunduğu belirli bölgelerinin neden lipedemadan etkilendiğini bilmiyoruz, ancak örneğin, memeler genellikle hastalığın başlangıcında lipedemadan genellikle etkilenmiyor. Lipitema yağı, kalori dengesi eksikliklerine en az tepki veren maddedir. Başka bir deyişle, bu tip yağ dokusu kilo kaybına çok dirençlidir. Bu, lipemalı bir hastada kilo kaybı meydana geldiğinde, diğer yağ depolarının, lipedemin bulunduğu yağ birikintilerinden çok daha fazla etkileneceği anlamına gelir.


Bu noktayı kanıtlamak için, yetersiz beslenen ve zayıf olan ancak bacaklarında lipedema ile uyumlu gynoid yağ bulunan bir kadının resmini ekledim. Bu, lipedema yağının metabolik direncinin en açık görsel örneğidir. Lipitema yağının metabolik farkının lipedemaya neden olup olmadığını veya lipedemadaki değişimin bir sonucu olup olmadığını bilmiyoruz, ancak lipedema tanısının ayırt edici özelliklerinden biridir

.
https://www.lipedema.net/normal-vs-lipedema-fat.html sitesinden ALINTIDIR.


Sayın Prof.Dr.Ali Rıza Erçöçen,Lipödem/Lipoödem Hastalığı hakkında sorularınızı yanıtlıyor.






Çok değerli doktorumuz Sayın Prof.Dr.Ali Rıza Erçöçen,Lipödem/Lipoödem Hastalığı hakkında sorularınızı yanıtlıyor.
Bu postun altına ya da DM'den lipödem hakkında bilmek istediklerinizi yazın lütfen. @profalirizaercocen ile
Pazar Günü Saat 21:30 da İnstagram Canlı Yayındayız.Herkesi Bekliyoruz 😊

İnstagramdan takibe alabilirsiniz
https://www.instagram.com/profalirizaercocen/
https://www.instagram.com/lipodemrehberi/

#canlıyayın #profalirızaerçöçen #lipödemtürkiye #lipödemfarkındalık #ketojenik #karatay #plastikcerrahiderneği #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #rekonstrüktifcerrahi #plastikcerrah #plasticsurgery
#hormon #kilo #sağlık #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #superdry #liposuction #surgery

18 MAYIS DÜNYA LİPÖDEM GÜNÜ



18 Mayıs Biz lipoödemli kadınlar için önemli bir gün! DÜNYA LİPOÖDEM GÜNÜ ☀🇹🇷🌎🌎🌎


Son birkaç yılda çok şeyler oldu. Ancak, lipödem farkındalığı,tedavi seçenekleri,doğru uygulamalar daha fazla bilgi, daha fazla halk bilinci ve doktorlarımızın daha fazla araştırma yapmasını gerektiriyor. Sağlık üzerine çeşitli karar vericiler üzerindeki baskıları daha da fazla artırmamız gerekiyor.Bu hastalık hala ülkemizde nadir teşhis ediliyor.Sgk kapsamıyor.
Lipoödem ile savaşmaya devam edeceğiz.Dünyanın dört bir yanındaki kadınlar - özellikle de bugün - sizleri lipödem hastalığı bilincini yaymaya davet ediyorum.Tanı konamadığı için hastalığın ilerlemiş evrelerinde yatağa bağımlı yaşamak kaderimiz olmamalı.Gençliğimizin en güzel yıllarını daha fazla lipödeme kurban etmeyelim.Erken tanı çok önemli.
Lipödemli arkadaşım yalnız değilsin!..
Acısız olmak yaşam kalitesi demektir!
Yaşam kalitesine sahip olmak sağlık demektir!
Sağlıklı olmak mutlu olmak demektir! ❤
Daha fazla farkındalığın olduğu nice sağlıklı,güzel günler dilerim hepimize 🙏
Sevgiler
Lipödem Rehberi Lipödem Gökşen Balcı


#lipedema #lipedemaawareness #lipedemafighter #lipedemalife #holistictreatment #loveyourself #lipödem #lipoödem #lipödemrehberi

NEW LİFE LİPÖDEM BESLENMESİ


New Life...
Lipödem Beslenmesi
Beslenme Alışkanlıklarında Eskiye Dönüş
Günümüz beslenme alışkanlıklarını; atalarımızın düzenine çevirebilmek 21. Yüzyıl hastalıklarının önlenebilmesinde destektir.

İnsan ırkının dünya üzerindeki varlığının milyonlarca yıldır sürdüğü düşünülüyor. Bu milyonlarca yıllık serüvenimizin özellikle son yıllarında etkili olan teknoloji ve endüstri ile gelen çevresel değişim insan sağlığı üzerinde de etkili olmaya başladı.

Taş devri dönemindeki ile günümüz beslenme alışkanlıkları kıyaslandığında;

✔ Mineral alımı, sodyum dışındaki çoğu mineral için 2 ila 8 kat daha yüksekti. Sodyum alımı günümüze göre en az 5 kat daha düşüktü.
✔ Vitamin alımının bizden 2 ila 6 kat daha yüksek olduğu tahmin edilmektedir. Örneğin, C vitamini alımı 6 kat daha fazla ve E vitamini neredeyse dört kat daha yüksekti.
✔ Omega 3/omega 6 oranı 1/1 olduğu tahmin edilmektedir. Bugünkü diyetlerde bu oran 20-30/1 oranında. Birçoğumuzun diyetinde trans yağlar da var.
✔ Protein alımı genellikle bizimkinin iki katıydı. Vücut yağının düşük olduğu vahşi hayvanların tüketimi mevcuttu
✔ Karbonhidrat alımı, enerjinin % 40’ı civarındaydı, fakat bütün karbonhidratlar tam, işlenmemiş, yabani yiyeceklerdendi.
✔ Rafine şeker ve tahıl tüketimi hiç yoktu.
✔ Bebeklikten başka tüketim yok. Bugün yılda yaklaşık 180 kg süt ürünü ya da günde 2 bardak civarında içiyoruz.
Tüm bu yeni beslenme alışkanlıkları; maruz kaldığımız endüstriyel ve modifiye besinler, toksinler, stres ve benzeri olumsuz etkenlerle birlikte günümüz hastalıklarına davetiye çıkarabilmekte.

Lipödem hakkında bilmek istedikleriniz için arayabilirsiniz ☎️ 05387738405
⏰Saat 15.00-18.00 arası detaylı bilgi için çekinmeden arayabilirsiniz.
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı









https://www.instagram.com/lipodemrehberi/


https://www.facebook.com/groups/2419708995012605/






















#lipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #karatay #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen

#hormon #kilo #lipödemrehberi #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #endometriozis #diyetisyen #kalpdamarcerrah















LİPÖDEM HASTALIĞINDA KETOJENİK BESLENMENİN ETKİLERİ






Lipedema & Keto Leslyn Keith OTD & Catherine Seo PhD Lipoedema UK Conference 15 October 2017




Lipödem hakkında bilmek istedikleriniz için arayabilirsiniz ☎️ 05387738405

⏰Saat 15.00-18.00 arası detaylı bilgi için çekinmeden arayabilirsiniz.

Lipödem Rehberi Gökşen Balcı




https://www.instagram.com/lipodemrehberi/


https://www.facebook.com/groups/2419708995012605/





ipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #karatay #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen

#hormon #kilo #lipödemrehberi #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #endometriozis #diyetisyen #kalpdamarcerrah

LİPÖDEM HASTALIĞINDA BESLENME NASIL OLMALIDIR?







Lipödem Beslenmesi
Comparing Nutrition Plans for the Lipedema

https://youtu.be/VGLbdrrxbCM

Lipödem hakkında bilmek istedikleriniz için arayabilirsiniz ☎️ 05387738405
⏰Saat 15.00-18.00 arası detaylı bilgi için çekinmeden arayabilirsiniz.
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı

https://www.instagram.com/lipodemrehberi/

MANUEL LENF DRENAJI NASIL YAPILIR?




https://youtu.be/7zmfmilEjy0

Manuel Lenf Drenajı

EVRİM FOTOĞRAF ALBÜMÜM




































Benim 18 yılım,gençliğimin en güzel yıllarını spor ve diyet yaptığım halde gitmeyen kilolar,bacaklarımda ağrılar,morarmalar ve aşırı önlenemez bir yağlanma (Selülit zannedilen) sebebiyle doktor doktor gezerek geçirdim. Hepsinin söylediği tek şey diyet yap,spor yap kilo ver,tüm şikayetlerin geçer. 2 sene önce bir tv haberiyle hastalığımın Lipödem olduğumu öğrendim.
Diyet de yaptım spor da yaptım geçmedi hocam:((
Her sabah ve akşam döktüğüm bunca tere rağmen gram kilo gitmeyişi biz lipödemlilerin kaderi olmak zorunda mı? Yazık değil mi bunca emeğime? Ağlasam sesimi duyar mısınız?😢😭❌❌😠
Şaka bir yana,motivasyonumu asla düşürmeden spora ve diyete devam.Elbet kırılacak bu direnç günün birinde.Pes etmeyeceğim,kendime sözüm var 💪👣👍😉Yürüyorum,yüzüyorum,ara ara pilates yapıyorum. 💪👣👣💃🙏🍀
Lipödem Hastalığında
Kilo vermenin bir numaralı yolu size,bedeninize neyin zarar verip vermediği konusunda bilgilenmektir,Eliminasyon yaparak faydalı/zararlı olan besinleri gözlemleyerek karar vermelisiniz. Sağlıklı seçimler yaparak,yine bedeninize uygun fiziksel aktiviteyle,diyet ve sporu bir ömür yaşam şekli haline getirmemiz şart.
2018 yılında olduğum tek liposuction ameliyatı yetmedi.2.evre lipödem hastasıydım.Kilo verdikçe cilt sarkıyor. Bu yaştan sonra manken olmayacağım,ağrım sızım yok diye öteliyorum diğer olmam gereken ameliyatları.Diyet ve spor ile götürebildiğim yere kadar götüreceğim.
Kilo vermek sabır ve zaman işi. Alışkanlıklarınızı değiştirmenizi,istikrar ve kararlılık ister. Çoğu kişi bu kadar uğraşmak yerine kestirme yoldan kilo vermenin yolunu arıyor.Malesef bulan çıkmadı henüz.
2020

#walk #bodrum #lipödem #lipedema #lenfödem #lenfdrenaj #kronikyağlanma #şişmandeğilsiniz
#lipödemladys #kilo #diyet #healthy #motivation #hareketegeç #yılmakyok #lipödemdenkurtul #yürümedenolmaz #hareket #egzersiz #kiloverme #sağlıklıyaşam #vaserliposuction #yenilen #plasticsurgery #sağlıklıbeslenme #beslenme #detoks #ödem #diyetvespor

Şişman birini yargılamadan önce durup düşündün mü hiç?













Lütfen bu metni okumak için birkaç dakikanızı ayırıp ve herkese açık olarak paylaşıp,dağıtabilir misiniz?

&

Şişman birini yargılamadan önce durup düşündün mü hiç?

Sor bakalım nasıl o hale gelmiş bedeni?

….. gibi yemiş mi?

Hiç spor yapmamış mı?

Milletçe ne severiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı,ahkam kesmeyi..

Etrafınızdaki kilolu gördüğünüz insanı aşağılayıp,yaftalamadan önce aklınıza kronik bir hastalığı olabileceği gelsin önce.




Yıllardır lipödemden muzdarip olup da bilmeyen varsa,öğrensin diyedir çırpınışlarım.Ben de bu hastalığı yaşayan biriyim ve şimdi buna dikkat çekmek istiyorum hep.

Lipödem,ülkemizde hala çok ciddiye alınmamaktadır.Tedavi edilmez ise,Psikolojik olarak nasılsa diyet yaptığım halde gitmiyor bu kilolar diyip yemeğe başlanırsa,kısa sürede kaçınılmaz son, yürüyemez hale gelip,yatağa bağımlı yaşamaktır.

Lipödem, yağ dağılımının ağrılı bir bozukluğudur; buradaki cilt altı yağ dokusunun hücreleri, her iki bacakta eşit olarak simetrik olarak büyür ve genişler. Sağlıklı yağ hücreleri, normal olarak egzersiz ve diyetle erirken, lipödemli hastalıklı yağ hücreleri egzersiz ve diyete cevap vermez.Tüm bunlara rağmen büyümeye devam eder.Çoğumuz da bunları selülit zannederiz.

Yanlış bir bedende hapsolmuş gibi hissedersiniz kendinizi. Genç yaşımda bacaklarımın neden bu kadar ağır ve acılı olduğunu hep merak ettim.Haftada birkaç kez spor da yaptım,denemediğim diyet türü de kalmadığı halde, yağ hücrelerim büyümeye devam etti.. Ta ki Lipödem tanısı alana kadar.Şimdilik tek çaresi Ameliyatla ( vaser liposuction) o patolojik olmuş,büyümüş yağları aldırarak daha fazla büyümelerini engellemek..Çok şükür şimdi ağrısız bir yaşamdayım. Acısız ve sebepsiz morarmayan bacaklarım var! Umarım o yağlar tekrar kafalarına göre takılıp büyümezler.. Lipödem,Tedavi edilmesi gereken; ciddi bir ağrılı yağ dağılım bozukluğudur.Selülittir bu diyip sağlığınızı tehlikeye atmayın!..Sizde de olabileceğini düşünüyorsanız,Lipödem konusunda uzmanlaşmış bir plastik cerraha mutlaka muayene olun.

Lütfen etrafınızda lipödem olabileceğini düşündüğünüz her sevdiğinizi uyarın.




Lipödem Rehberi Gökşen Balcı




https://www.instagram.com/lipodemrehberi/




https://www.facebook.com/groups/2419708995012605/




#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction

LİPOÖDEM


1. Lipödem nedir?
Lipödem, kadınlarda her iki bacakta ve genellikle kollarda simetrik olarak ortaya çıkan patolojik bir yağ dağılımı bozukluğudur .
Etkilenenler, dokuda daha fazla su saklama eğilimindedir ve bu da ödem oluşumuna yol açar.
Lipödem sadece rahatsız edici bir gerginlik veya basınç hissi ve cilde artan hassasiyet gibi yağ dokusunda artışa ek olarak gözle görülür ağrılı semptomlar olduğunda ortaya çıkar. Vücut oranları arasında bir dengesizlik vardır: Üst vücut genellikle çok ince, vücudun çok hacimli bir alt yarısı ile kalır.
Eller, ayaklar lipödemden etkilenmez.


2. Lipödemin nedenleri nelerdir?

Lipiti tam olarak tetikleyen şey hala belirsizdir. Lipödem neredeyse sadece kadınları etkilediğinden, hormonal olarak etkilenen bir hastalık olduğu varsayılmaktadır. Birçok kadın için hastalık ergenliğin başlangıcında, hamilelik sırasında ve hatta menopoz sırasında ortaya çıkar .
Tetik genellikle vücutta hormonal bir değişikliktir . Genetik bir arka plan bunun bir nedeni olabilir. Lipödem ailede kadınların yarısından fazlasında görülebilir.Lipödemli anneler kız çocuklarını ergenliklerinden itibaren gözlemlemeliler.
Yapılmayan diyet, spor ve vücut ağırlığı hastalığı daha da kötüleştirebilir, ancak hastalığın nasıl geliştiği üzerinde çok az etkisi vardır.


3. Lipödem belirtileri ve semptomları
Lipödem semptomları  hastaların kollarını ve bacaklarını etkiler,aşırı kilo alımıyla birlikte gövde de oluşabilir. Kural olarak, ayaklar ve eller yağ dağıtım bozukluğundan etkilenmez.

Ağrılı cilt dokusu gelişmesine yol açar. Ek olarak, basınca karşı hassasiyet ve hafif basınçla morarma eğilimi vardır. Uygun bir diyet veya egzersizle yağ azaltımı mümkün değildir.Bedenin üst kısmından sağlıklı yağlar gider,lipödemli yağlar etkilenmez.


4. Lipödem aşamaları nelerdir?
Klinik bulgulara göre, lipödem farklı aşamalara ayrılır:
Evre 1
Pürüzsüz cilt yüzeyi, hafif kalınlaşmış ve düğümsüz yumuşak deri altı doku
Evre 2
Düzensiz cilt yüzeyi, küçük taneler ile kalınlaşmış ve dalgalı deri altı yağ dokusu
Evre 3
Düzensiz cilt yüzeyi, kalınlaşmış ve sertleşmiş deri altı yağ dokusu, cildin altındaki büyük yağ şişkinlikleri, artan cilt boyutu, doku çıkıntıları (örneğin diz, ayak bileği ve dirsekler ve bileklerde)


5. Tanı ve tedavi 

Lipödem sıklıkla yanlış teşhis edilir ve tıbbi uzmanlık eksikliği nedeniyle obezite ve lenfödem ile karıştırılır.Öykü geçmişi ile fizik muayene gerekir.
Bununla birlikte, lipödem hastalarının her zaman fazla kilolu olmaları gerekmez. Normal kilolu kadınlar da lipödemden muzdarip olabilir.

Bu nedenle bir uzman muayenesi yapmak ve en uygun tedavi seçeneklerini bir uzmanla tartışmak önemlidir. Lİpödem bilen uzman tarafından teşhis edildikten sonra , evreye bağlı olarak, semptomlar yaşam boyu konservatif tedavi veya cerrahi ile hafifletilebilir .


6. Önleme

Klinik tablonun nedenleri tam olarak anlaşılmadığından, bu hastalığa karşı korunmak için etkili önleyici tedbirler yoktur.
Ne egzersiz ne de dengeli bir diyet semptomları hafifletemez. Lakin aşırı kilo hastalığın seyrini daha da kötüleştireceği için bir ömür diyet ve spor yapılmalıdır.Diyet,sağlıklı beslenme düzeni ile yaşam şekli halini almalıdır.Lenfatik drenajın da sadece sınırlı bir etkisi vardır. Şimdiye kadar, uzun vadeli yardım sadece ameliyatı mümkün kılındı.
Bu noktada, tedavi adımlarının ayrı ayrı planlanabilmesi ve uygulanabilmesi için doğru teşhisi yapacak konsültasyon için bir  lipödemi bilen plastik cerrahi uzmanına danışılmalıdır.



Mümkün olduğunca erken tedavi uygulanmalı aksi takdirde beraberinde getireceği damar,osteoporoz,obezite,anksiyete,depresyon gibi hastalıkları önleyebilir.

Bununla birlikte, olası diğer hastalıkları önlemek için hastalığın olabildiğince erken (Evre 1'den) doğru şekilde teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi önemlidir. Başarılı operasyona rağmen, hasta hastalığı için yaşam boyu tedaviye hazırlanmak zorundadır.

Siz de lipödem olduğundan şüpheleniyor musunuz?