LİPÖDEM


 

LİPÖDEM
Anormal Yağ Dokusu Birikimi
Biz Lipödem hastaları,hayatımızın hiçbir döneminde aşırı yemek yiyen insanlar hiç olmadık.Kuş kadar beslensek de bacaklarımız bu halde olabiliyor.
Ve insanlar tarafından ayrı,doktorlar tarafından ayrı,sevdiklerimiz tarafından apayrı yaftalandık yıllarca. ''Şu boğazını tut!!!.''Yemediğiniz halde bu şekilde algılanmak,aşağılanmak ne kadar acıdır bilir misiniz? Yine aşırı yemediğiniz halde,üzerinize giyecek kıyafet bulmakta zorlanırsınız:((
Ahhh o fermuarı kapanmayan botlara ne demeli?
Çoğu zaman, hasta tarafından bir aile özelliği olarak anlaşılır bu durum.Halama çekmişim,Babaannem de böyleydi,tıpkı teyzemin bacaklarına benziyor dendikçe durum kanıksanır.
Çabalarsın çabalarsın,aç gezersin aylarca didinir durursun,zoru zoruna 3 kilo verirsin,baktın gitmiyor, pes edersin..verdiğin o 3 kg,30 kg olarak döner geri bir anda.Ne olduğunu bile anlamadan..
Yıllar geçtikçe ağrıların artar,sabahı sabah edersin zonk zonk zonklar o bacaklar,kesip atasın gelir.Onca kilo yüküne diz eklemlerin ,kıkırdak yapın bozulur,bel fıtığın da oluşur yürümek bile güç hale gelir zaman içinde.
Doktora gidersin,aşırı yemek yeme,diyet yap spor yap zayıfla şikayetlerin geçer der.
Yıllarca çözüm bulamadık bu arapsaçı işine.
Lipödem diye bir hastalık varmış meğer.Duyduğumuz anda dünyamız aydınlandı.Bütün taşlar yerine oturdu.
Her kadının bu hastalığı tanıması,bilmesi gerekiyor.Tehlikeye atılarak kaderine terk edilmiş,genetik aile yapısına razı gelmiş, yaşam kalitesi epey düşmüş bir kadının dünyası aydınlanacak.Lipödeme istediği ortamı yaratmadan mücadele edecek.Ta ki sebebi ve çaresi bulunana kadar.Önlem alınması gereken bir hastalıktır.Metabolik ve hormonal bozukluğun varlığı ve doğası, ödem, inflamasyon ve
fibroz dokular oluşur.Son literatür ayrıca lipödemin genetik temellere sahip olduğunu ileri sürmektedir,
hastalığın Başlangıcında hormonal değişiklikler, stres ve / veya cerrahi önemli roller oynamaktadır .O yüzden lipödem hastalarının sentetik östrojen veya hormonlu mirena gibi spiralleri kullanmaması gerekmektedir.Hastalığın çok çabuk evre atlamasına sebep olmaktadır bunlar.
Lipödemle mücadelede tek yapmamız gereken,karbonhidrat,gluten ve şekerden uzak bir beslenme prensibi edinerek,lenf drenaj masajı ve boolca yürüyüşle hareketli bir yaşam sağlanmalıdır.



&
Lipödem Teşhisiniz yeni kondu ve kafanız karmakarışık mı?
Lipödem Hastalığında Yol Haritasına mı ihtiyacınız var?
Lipödem beslenmesi hakkında öğrenmek istedikleriniz için ücretsiz arayabilirsiniz.

05387738405



Saat 18:00 sonrası detaylı bilgi için çekinmeden arayabilirsiniz.
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı
Facebook Profil https://www.facebook.com/lipodemrehberi/
Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/2419708995012605
Whatsapp Grup https://chat.whatsapp.com/J0YTI5RynWHLmUMrLTOpBE
Telegram Grup https://t.me/joinchat/G2uTeqFSh4QELXmr
İnstagram Profil https://www.instagram.com/lipodemrehberi/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCgAMmQT_sVA_VvvU0_SMqYQ


#lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #hipotiroidi #ödem #lipoedema #sağlıklıbeslenme #yağyakıcı #kortizol #karatay #ketojenik #ağrılıyağlanmasendromu
#lipödemladys #kilo #sağlık #liposuction #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #pilates #morarma #dermatolog #diyetisyen #kalpdamarcerrah