LİPÖDEM SAVAŞÇISI




Lipödem yağının geleneksel kilo verme yöntemlerine cevap vermemesine rağmen, daha iyi sağlık seviyesine ulaşmak ve bu süreçte biraz kilo vermek mümkündür. Lipödemden muzdarip olanlar semptomlarını kontrol edebilir, iltihabı yönetebilir ve bu süreçte biraz kilo verebilir. Diyet ve egzersiz, Lipödemin ilerlemesini kontrol etmeye ve yönetmeye yardımcı olur, bu nedenle kilo yönetimi, hastalığı kontrol altında tutmak için çoooook önemlidir. Tabii ki, liposuction ağrılı Lipödem yağının giderilmesi için en iyi tedavidir, ancak şu anda ameliyat sizin için bir seçenek değilse ne yapmanız gerekir?

Herkes benzersiz ve farklı olduğu için herkes için doğru bir diyet yoktur. Gerçekten bireysel tercihe bağlıdır.Ama yıllar içinde birçok lipödem hastası arkadaşlarımızın tecrübeleri sonucu aktarılan anektodlara göre,

1- Karbonhidrat-Gluten ve Şeker Tüketmemek
Lipödem, enflamatuar bir bileşeni bulunduğundan, lipödemden muzdarip olanların bacaklarındaki iltihabı azaltmak için glütensiz beslenmeleri tavsiye edilir. Glutensiz olmak kilo vermenize de yardımcı olabilir, çünkü daha doğal yiyeceklere odaklanacaksınız.
2-Eliminasyon diyeti ile başlayarak bedeninize hangi yiyeceklerin iyi gelip gelmediğini gözlemlemek (süt ürünleri, işlenmiş gıdalar, gluten, tahıllar, meyveler,çerezler,beyaz patates, un ve baklagillerden özellikle)
3-Manuel Lenfatik Drenaj,MLD lenfatik sistemi boşaltmaya teşvik edilen nazik bir masaj türüdür. Lenfatik sistem, toksinleri vücudumuzdan atmaktan sorumlu bir doku ağıdır. MLD, ağrıyı azaltmaya ve sağlıklı dokuların skarlaşması olan fibrozu önlemeye yardımcı olabilir. MLD tedavisinin, bacakların şişmesini azalttığı ve ağrıyı hafiflettiği için lipödemden muzdarip olanlar için yararlı olduğu gösterilmiştir.
4- Yüzme,Yürüyüş,Pilates,Ağırlık çalışması ve Bisiklete Binmek
Yüzme, düşük etkili bir egzersizdir ve su egzersizleri, lipitemaların ana şikayeti ağrıdır, özellikle de egzersizler yapılırken. Su egzersizleri kasları güçlendirir ve lenfatik sistemi uyarır. Ayrıca eklemlerin basıncını alır ve kanıtlanmış bir stres gidericidir.
Yürüme:
Lipödem hastalarına egzersiz yapmaları ve ellerinden geldiğince hareket etmeleri söylenmiştir. Yürüme, lipödem için en iyi egzersizlerden biridir, çünkü düşük etki ve lenfatik sistemi uyarır. Mevcut araştırmalar günde 10.000 adım atmayı önerir, bu da beş mil yürümeye eşdeğerdir.
Ağırlık çalışması:
Kardio egzersizlerinden acı çekiyorsanız, ağırlık kaldırmayı deneyin. Ne kadar çok kas yaparsanız, yağ yakmak o kadar kolay olur. Egzersiz, lipödemi ilerletmeden seviye atlamasına engel olunarak, kontrol edilmesine yardımcı olur.
5- Şayet lipödemseniz,Dışardan doğum kontrol düzenleyici haplar,hormonlu spiraller,regli düzenleyici sentetik haplar gibi hormon tedavileri lipödemin ilerlemesine sebep olacağından,doktorunuzla bu tedavi şeklinin size uygun olmadığını konuşmalısınız.
6-Basınçlı Kompresyon Çorapları:
Sıkıştırma giysileri Lipödem hastalarına faydalıdır. Yağ Bozuklukları Araştırma Derneği'ne (FDRS) göre, kompresyonun birçok faydası vardır: yağ hücresi büyümesinin yavaşlaması, lenfatik akışı iyileştirir, ağrı azaltma, bacakların daha az ağır hissetmesine yardımcı olur ve bir sonraki aşamaya ilerlemesine engel olur. Kendinizi farklı sıkıştırma giysileri türleri hakkında eğittiğinizden, bacaklarınızı ve kollarınızı ölçülerek size uygun olduğundan emin olun, böylece sıkıştırma hem rahattır hem de size tam olarak uyar.Yoksa çorap kesiği canınızı çok acıtır.
Gün boyunca, egzersiz sırasında ve uçak veya araçla uzun yolculuklarda sıkıştırma giymek bacaklarınızı iyi hissettirecek yararlı bir yoldur.
7-Düzenli kan tahlillerinizi yaptırarak, D vitamini,B12 Vitamini,Demir,Magnezyum ve Potasyum seviyeleriniz,İnsilün direncinizTsh tiroit değerleriniz çok önemlidir.Tüm bunların Eksikliği kilo vermenize engel olabilir.Hekiminizle mutlaka görüşmelisiniz.
8-Zayıflama çayları,zayiflama kremleri,zayıflama iğneleri vs.gibi her kış sonu yaz yaklaşıyor hadi zayıflayın denen ticari tümmmmm ürünlerinden uzak durun.Lipödem yağına etkisi yok.
9-Lütfen eş,dost,akrabalarınıza ve arkadaşlarınıza Lipödem hastalığından bahsediniz.Aşırı yemek yemediğiniz halde neden kilolu olduğunuzu,selülit zannedilen aşırı yağlı görüntüsünün sebebi Lipödem olabilir.
10-Lütfen kimsenin sizi mutsuz etmesine asla izin vermeyin.Stres hormonu kortizol yüksekliği de lipödem hastalarına ve birçok hastalığa iyi gelmiyor.Gülümseyin,bol bol kahkaha atın.Çok mutlu olun.

Sağlıkla Kalmanız Dileğimle!..
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı

Daha fazla bilgi için:

https://lipodemrehberi.blogspot.com/
https://www.youtube.com/channel/UCgAMmQT_sVA_VvvU0_SMqYQ
https://www.instagram.com/lipodemrehberi/
https://www.facebook.com/groups/2419708995012605/

Lipödem Rehberi Gökşen Balcı
☎️0538 773 84 05 (Saat 18.00 sonrasında arayabilirsiniz.Whatsaaptan dilediğiniz zaman yazabilirsiniz.)

#drfahrettinkoca #saglıkbakanlıgı #plastikcerrahidernegi #bütüncültıp #lipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #fonksiyoneltıp #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen
#hormon #sağlıkbakanlığı #junelipedemamonth #ağrılıyağlanmasendromu #sgk #vaserliposuction #estetikcerrah #haziranlipödemfarkındalıkayı