LİPÖDEMLİ YAĞ NORMAL İNSANIN YAĞINDAN FARKLIDIR.






Lipoödem /Lipödem hastalığını duydunuz mu?
❓❓❓
Lipoödem, yağ dokusunun kronik ve ilerleyici bir hastalığıdır. Ağrılı yağlanma sendromu da denir. .Lipoödem /Lipödem olan kadınlar genellikle fazla kilolu olmaları nedeniyle yanlış teşhis edilirler. Kronik ve ilerleyici bir hastalıktır.Lipödemin, öncelikle kadınlarda bulunmasının nedeni, kadınların zaten bu bölgelere yağ koymaya genetik olarak programlanmış olmasıdır, bu yüzden lipödem neredeyse bu programlamanın aşırı üretimi gibidir.
Normal yağ düzgün, uyluklar üzerinde kauçuksu bir his verir, ancak lipödemde küçük inciler gibi elinize gelir.Bu nodüller zamanla artarak, büyük yağ lobüllerine dönüşür.
"Tipik" bir lipödem hastası, üst vücutlarına kıyasla orantısız olarak fazla kilolu bir alt gövdeye sahip gibi görünmektedir.
Şaşırtıcı bir şekilde yaygındır, fakat yaygın olarak bilinmemektedir bu hastalık.Bacaklarda veya kollarda Yağ birikimi simetriktir . Yağ birikimi için ortak bir model yoktur. Bacaklar sütunlu gövdeler veya topak gibi görünebilir. Yağ dizin hemen altında ve yanlarında görünebilir.
Yağ anormal ve acı verici hissettirir . Normal yağ birikiminden farklı olarak, baskı uygularsanız acı ve morarması kolay olabilir.Lipödemden kaynaklanan yağ bölgeleri çok hassas olur.


Lipödem kalıtsal, kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Vücut şekli armut tipi gibidir. Hormonal bozulmalarla (örneğin ergenlik, hamilelik, menopoz, jinekolojik prosedürler, vb.) Kötüleşir.
Erken tanıyla hastalığı kontrol altında tutmak çok önemlidir.

Bu fotoğraf için çok yetenekli @ fc.lipoedeme teşekkür ederiz.
Lipödem hakkında bilmek istedikleriniz için saat 18.00'den sonra çekinmeden arayabilirsiniz her zaman ☎️ 05387738405
Lipödem Rehberi Gökşen Balcı

#bütüncültıp #lipödemtürkiye #ketojenik #hipotiroidi #fonksiyoneltıp #haşimato #lipedema #lipödem #lenfödem #kronikvenözyetmezlik #diyet #spor #lenfkoruyuculiposuction #lenfdrenaj #kronikyağlanma #lipoödem #ödem #progestron #östrojen
#hormon #sağlıkbakanlığı #junelipedemamonth #ağrılıyağlanmasendromu #selülit #vaserliposuction #estetikcerrah #haziranlipödemfarkındalıkayı #lipedemaawareness #weltlipödemtag2020